Emmas frukostbröd

Gjorde ett sånt gott bröd igår, hittade ett recept där man skulle ha i torkad frukt och nötter i men är inte så förtjust i att ha frukt i bröd så tog enbart varierade nötter jag hade hemma. Blev så gott att jag gärna vill dela med mig av receptet =)

24 stycken, 250grader

50 g torrjäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl hasselnötter
2 dl grahamsmjöl
10-12 dl vetemjöl

Blanda jäst, salt, frön, nötter, grahamsmjöl och vetemjöl. Rör ner vätskan.
Låt jäsa övertäckt i 30 min.

Arbeta degen en aning på mjölat bakbord. Tillsätt eventuellt lite mjöl om degen är för lös. Dela på hälften och rulla ut till två rullar, dela varje rulle på 12 bitar och gör bullar av det. Lägg på en smord plåt och låt jäsa ytterligare 30 min.

Grädda mitt i ugnen 10-15 min.

Låt svalna på galler.

Mums va gott det blev, tom Markus som inte tycker om frö-bröd tyckte det var gott!!! Det är inget dåligt betyg ;)

och regnet det bara öser ner

Idag är det en sån där dag man bara vill vara inne och mysa =) Tur för mig att jag är ledig och kan göra precis det!! =)

Ska snart ställa mig och baka bröd men vet inte riktigt vilket bröd jag ska ta, blir nog ciabatta =) Någon som har goda brödrecept att dela med sig så godtas dem tacksamt =)

Den svenska psykvården är tamigfan inget att ha!!! Blir så arg när människors känslor bara leks med.. känslor rivs upp och sen ges inte verktygen att ta hand om dem. Ska den sjuka människan själv inse hur den ska bearbeta dem? Det är inte så lätt när man är totalt nere i skiten!! Man betalar ju inte massa pengar för att sedan må sämre än man gjorde när man började. Hur kan man säga till en människa som mår dåligt att du är nog färdig med din "behandling" nu? Så gör vi inte med cancerpatienterna, vi låter inte dem ligga och ha ont bara för att läkarna inte vet hur de ska göra. Då får man ju konsultera med kollegor eller skicka patienten vidare. Att ha ont i själen och behandlas är exakt lika viktigt som att behandla fysisk smärta!

Vad har ni för erfarenheter av den svenska psykvården?


Speciellt till dig!!

med stormsteg

..närmar sig 25-årsdagen.. kanske man skulle behålla sitt gråa hår nu när man börjar bli gammal ;) Ne skämt o sido, jag kanske är en av de få som faktiskt passar i grått hår.. inte för att jag skulle tro det men man vet ju aldrig =) och för er som inte vet så har jag ärvt min fars gråhårsgener.. började bli gråhårig när jag var 18 år. Surt som fan då och lessen var jag när jag insåg det men nu har jag börjat förlika mig med tanken. Dock har jag färgat håret minst 1-2 ggr om året för att det inte ska synas för mycket. Eller man kanske skulle testa såna färg man gör hemma? Är ju så dyrt att färga på salong.. skulle egentligen behöva klippa mig oxå, men har inte råd =(

Finns det fler gråhåriga 25-åringar där ute? ;)


brachy, hcvb, hvb..

..många konstiga ord har vandrat runt i min hjärna idag. Varit på mottagningen idag och blev upplärd på hur man assisterar vid dessa behandlingar som uska. Ska vikariera för en tjej under jul och nyår där. Det är stor skillnad jämfört med att vara på avdelningen. Mycket man ska komma ihåg, men det blir säkert bra till slut =) Alla som jobbar där är hur snälla, goa och hjälpsamma som helst.

Ni är säkert några som undrar över de konstiga orden, alla är en samlingsgrupp av inre strålbehandling. Alltså inte utifrån som är den vanligaste sortens strålbehandling utan man strålar inifrån direkt på tumören eller närmre iaf. I mitt fall så får kvinnorna en vaginal cylinder införd i slidan och strålas där. Lite svårt att förklara =)

I helgen har jag gjort julkort med Jossan, blivit många fina men är inte klar än. Får se om det blir att göra de sista på första advent när hon är här. Vi ska pyssla ihop en gång i månaden minst =)

tävla om mysiga ljus


Tävla om en ljusstake och ljus till hos http://lessontokig.blogspot.com/ =)

Lycka till!!

 

Lilla Provence är en webbutik som är nyöppnad, det finns en tävling inne hos

ägare på http://lillaprovence.blogspot.com/2009/10/tavling-tavling-tavling.html =)

Lycka till även där!!


Bara 59%??


tjoho

Jag startade denna bloggen för att jag älskar diskussion och provokationer. Men vet inte vilken ände jag ska börja i och om jag vill börja. Egentligen är det väl skönt att skriva av sig men det känns som om det alltid slutar med att man skriver om vad som händer i ens liv för att det är det vänner vill veta och inget annat. Funderade på om jag skulle skaffa en lösenordsskyddad blogg men vem ska man då dela ut lösenordet till? Suck!!

Förresten så har jag förlorat alla bloggar jag hade i bokmärken, så ni som läser detta får gärna skriva en kommentar så att jag får er blogg =)

RSS 2.0