Symässa aka Pysselmässa

Var som sagt på Symässan i lördags med Marie, men jag hade nog hellre velat kalla det Pysselmässa. För det var lika mycket pärlor (till smycken) och scrapbooking som sömnadssaker. Man fick mängder med idéer om vad man kan göra och vill göra. Jag köpte iaf lite saker (bilder nedan), två nystan melerat garn till ett par raggisar, resår till mitt kommande syprojekt, stoppnålar, två förpackningar scrapbookkort med kuvert, två stämplar, sex färger, en tvättdyna till stämplarna. Sen fick jag en jättefin skyddsängel av svärmor som var så oerhört fin!!


Vi tog även en promenad runt Pildammsparken, var verkligen fint där. Har aldrig varit där innan, kan tänka mig att det är jättefint på sommaren när allt grönskar. Ska verkligen dit i sommar och se hur det ser ut då =)


godmorgon

fast jag har redan varit vaken i 2½ timme nästan.. vaknade pigg halv fyra. Hatar natten efter att man gått av nattarbetet, för man sover ju på dagen och sen så vaknar man tidigt natten efter. Så drygt är det.. men sålänge man inte ska upp och jobba så är det väl ingen fara men ändå. Känns inte så kul att sitta uppe och glo, ingen är online på msn och inget på tv att titta på. Men inatt hade jag tur, hade börjat en film kvart över fyra. Låg en timme i sängen och försökte bli trött igen men funkade inte, så gav upp halv fem.

Ska duscha om en stund, väntar väl till efter sju iaf.. svärisarna kommer och hämtar mig/oss vid 10-tiden. Får se om Markus följer med eller inte, han har ju lyckats dra på sig värsta förkylningen med rethosta nu när han började slappna av efter allt som hänt.

Jag och svämor ska på symässan i Malmö. Ska bli riktigt skoj och skönt att tänka på något annat och umgås med Marie. Allt lika kul, hon är verkligen en underbart go människa som betyder jättemycket för mig. Har lärt mig mycket av henne, det senaste var stickning =)

Mår lite bättre nu faktiskt, men ska se om jag kan hitta någon att prata med. Dem har ju såna diakoner i kyrkan som man kan prata med, ska försöka få tag på honom som finns i församlingen där vi bor. Kan vara skönt att ventilera saker och ting som hänt. Dels det som hände nyligen men oxå gamla saker. Finns mycket i bagaget att prata om och reda ut.

Tack alla vänner som visat att ni finns där, betyder oerhört mycket!!


Hej kära vänner

Jag har inte orkat blogga så mycket den senaste tiden för det har hänt en del privat som inte behöver nämnas här. Ni som är inblandade vet vad det handlar om och det räcker för tillfället.

Har inte varken orkat blogga eller läsa bloggar så engagerat som jag vill. Men jag tänker på er även om jag inte läser era bloggar, får uppdatera mig så gott det går ändå.

Jag tackar er som funnits där för mig/oss under denna situationen. Vi är många om detta och får stötta varandra så gott det går!!

Kramar Emma

Goa jobbarkompisar

Det är vad jag har =) Alla vill att jag ska få vikariatet som kommer, hoppas cheferna vill det oxå. Dem är så snälla som gå till chefen och säger att dem vill ha mig. Sen om man får det vet man inte.. vet att en annan timmis oxå vill ha det, så det är lite fight =) Hon har inte varit där lika länge som jag, ifall någon annan med mera erfarenhet får det så kan jag köpa det. Absolut, men får hon det så blir jag arg.

Har själv oxå sagt till chefen att jag vill ha jobbet och det visste hon och förstod.

Fick reda på igår genom två jobbarkompisar att jag antagligen fått sommarjobb på den avdelningen där jag vill vara (samma avdelning som vikariatet blir på). Men än är inget påskrivet eller något så man vågar inte hoppas på något.

Håll alla tummar ni kan för mig så är ni snälla =)

Tävla om "godis"



Tävla hos Pillan om lite scrapgodis =)
Pågår tom 29 mars, vinnaren dras den 30 mars.

Jag är ju ganska ny på detta med scrapbooking så skulle behöva lite mer innan jag börjar ordentligt.
Tar gärna emot bra tips på vad man ska tänka på =)

Lycka till, ni som väljer att vara med =)

Tisdags Tema

Denna veckan hos Tisdags Tema skulle man skildra ett foto från sidan.

Här kommer mitt bidrag:



Bilden är från i helgen, som jag spenderade med min kära syster Katta och hennes lilla Djoni. Han är så go =) Lyckades få till ett foto där han sitter still och så blev det såhär bra =)


Tävla om smycken



Tävla om dessa fina smycken hos Ingela la la.
Tävlingen pågår tom 1 april 24.00.

Helgen är snart förbi

Ja det är den snart, bara en Beck-film och lite sömn och så är det ny vecka igen. Har varit en väldigt social helg, eller egentligen började det redan i onsdags när jag åkte tåg till Bromölla och mötte upp mamma, Heidi och Pekka där. Sen åkte jag hem till mamma och sov över där.

På torsdag morgon bar det iväg till Maunos begravning, den var fin.. det lilla vi såg. Var så pinsamt för vi var 25 min försenade.. men vi kom dit iaf och var med efteråt i stugan i köket och fick umgås med alla goa finska släktingar. Väldigt frustrerande ändå att inte kunna prata med dem som man vill, vissa hade jag aldrig träffat så man hade ju gärna lärt känna dem. Men mamma var så rolig, hon gick och översatte hela tiden =) Denna konversation löd vid matbordet:

En finsk släkting säger att det finns mer soppa
Pelle (på svenska): Det finns mer soppa om ni vill ha
Mamma (på svenska): Han säger att det finns mer soppa om du vill ha
Jag: Jo jag kan svenska =P

Efter middag och fika på finska kammar (STORT MUMS!!!) som är bland det godaste som finns. Så skjutsade Dennis mig till Katta, men hon jobbade så jag gick till förskolan och väntade på att hon skulle sluta. Fick träffa några små knattar, som ville visa mig massa leksaker =) Så helt plötsligt satt jag med hela famnen full med saker =P Som det brukar bli när man träffar små barn..

Fredagen bestod oxå av att träffa massa knattar, man kan säga att denna helgen har stillat lite av mitt babybehov =) Bra sätt att bli av med det, önskar bara man kunde få ta hand om dem oftare och träffa dem.
Först så blev det lek på Lekborgen i Knalleland med Monica och hennes små godingar, Alex och Linusarna (två Linusar).. tyvärr kunde inte Stoffisen följa med men det kommer fler tåg. Var så roligt att träffa henne och prata gamla minnen =) Jösses vad grejer vi pysslade med, och man kommer ju inte ihåg allt. Så många skratt det blir =) Måste försöka ordna så att jag och Markus kan komma upp och hälsa på en helg. Hade varit så kul!!


Linus J, Monica med Alex i famnen och Linus R =)
Dem fick små gosedjur allihop, Linus J - en hund, Alex - en delfin
och Linus R - en gepard.


Detta fina kort fick jag på mms på Stoffisen när han öppnat sin present.

På fredag eftermiddag bar det av till farmor och farfar, där var oxå Marie och Amanda på besök. Farmor fyller 70 år om två veckor så tog en födelsedagsfika, vi hade med oss en tulpanbukett och en vas som dem stod i =) Hon är så go, lilla Amanda =) Älskar dem alla och saknar dem så mycket!! Var kul att se och känna på Maries "lilla" gravidmage, tror det är en liten busflicka till där i =)


Äntligen fick man gosa med sötungen Amanda =)


Kan det vara en flicka till? Vad tror ni? =)


Farfar och farmor lyssnar nyfiket på vad Katta pratar om =)

Detta blev ett långt inlägg, ni ska ha medalj om ni orkade läsa hela ;) Hehe


Tisdags Tema

Fortsätter med de här kamerautmaningarna, denna gången är det TisdagsTema som är nyheten för mig =)

Veckans tema är: Tisdag, alltså vad tisdag är för en själv.


Jag har inget speciellt som jag gör enbart på tisdagar, utan varje tisdag ser olika ut.. idag bestod den av arbetssökande som ni läst i tidigare inlägg =) Såhär såg min "arbetsplats" ut idag när jag läste vad tisdagens tema var =) Kalender, ansökningar, betyg osv i högsta hugg..


4 saker - utmaning

Hittade denna utmaning hos Nettan för dem som hade lust och tänkte att det kunde vara kul =)

4 av mina favoritprogram på TV
* Familjen Annorlunda
* Cops
* That 70´s show
* Let´s dance

4 saker jag gjorde igår
* Handlade
* Skrev brev
* Läste
* Diskade

4 saker som jag ser fram emot
* Att få ett fast jobb
* Våren helt klart
* Att få träffa släkten och Katta i slutet av veckan
* Åka till Schweiz och träffa Elia

4 av mina favoritrestauranger
* Mediterrain
* Tatung
* Jensen´s böfhus
* Steakhouse

4 saker på min önskelista
* Ett eget hus
* Gå ner i vikt
* Leva med Markus resten av livet
* Än en gång få ett fast jobb ;)

Jag utmanar er som känner för det precis som Nettan =)

intresseanmälan

Söker jobb som undersköterska på någon vårdavdelning på sjukhuset. Någon som vet någonstans man kan söka? Stad spelar ingen roll, jag är flexibel ;) hehe men idag har jag varit på Kvinnokliniken och på BUS (Barn och ungdomssjukhuset) idag och lämnat in intresseanmälningar. Fått lite olika bemötanden, allt ifrån tacksamhet och välkomnanden till sura miner och irriterade chefer. Men men man får försöka att inte ta åt sig!! Jag är bättre än så =)
Får väl se om det leder någon vart.. håll tummarna för mig =)

Ska försöka måla en ram idag till en tavla jag gjort till en alldeles speciell liten kille =) Ni får se bild sen när pojken fått sin present..

Bildutmaning



Fick en utmaning av en vän i hennes blogg att lägga ut en bild på sig själv
när man kände sig fin och mådde bra med sig själv.
Egentligen hade jag velat välja nyårsafton 08-09 men alla bilderna var suddiga.
Så det fick bli denna istället, det är efter en helg i Göteborg med Katta hos hennes syster.
Katta hade gjort inbakade flätor och jag kände mig så fin.
När jag kom hem tog jag ur dem och hade så fint vågigt hår som ni ser på bilden =)
Funderade ett tag på att permanenta det i såna stor lockar, men jag vet inte.

Nu är det er tur att lägga in en bild i er blogg på ett tillfälle när ni kände er
extra fina både på utsidan och insidan =)
Utmanar er alla som läser!!

Fredags färger

Har sett att det finns något som heter Fredags Färger och tänkte börja med det oxå =)

Veckans färger är Vit och Blå och här kommer min bild:

Denna synen möttes jag av när jag klev av bussen när jag var på väg hem från jobbet. Det är poliser från Örebro som är här med anledning av tennismatchen i Baltiska hallen där Israel ska spela mot Sverige. Men folk tar in politik i det och hela Sverige ska ner till Malmö imorgon för att demonstrera så det har kallats 1000 poliser från hela Sverige, både vanliga poliser och insatsstyrkan.

Ja jag behöver väl inte berätta så mycket mer, ingen kan väl ha undgått att se det på tv eller läsa det i tidningarna.

Vitt och blått ser ni på bilden och behöver väl ingen vidare förklaring =)


Jobbenätter

Nu har jag jobbat två nätter och jobbar inte natt på tre veckor om dem inte ringer och behöver mig. Ska jobba på söndag kväll nästa gång.. När man jobbar med cancerpatienter så utmanas man i sin yrkesroll och sin personliga utveckling, det är väldigt spännande men även väldigt känslomässigt jobbigt. Man lär sig mer och mer att ta det med distans men det gäller att hitta balans. Andra gången jag såg en avliden människa igår, känns fint men svårt att ta in att det inte är en levande människa man ska svepa. Känns så konstigt att lägga något över en människas ansikte, men det är sånt man får lära sig med tiden.. hoppas jag..

Kontakten med de anhöriga är bland det svåraste man får vara med om och hantera det på rätt sätt utan att det blir fel. Egentligen är det ju bara att vara sig själv.. det är så svårt att hitta den där balansen att vara sig själv i sin yrkesroll. Ytterligare en sak att lära sig.. någon som har något tips på hur man ska göra?

Man lär så länge man lever säger dem som vet.. och så är det väl.. slutar man utvecklas i sitt yrke och sin yrkesroll så är det nog dags att byta jobb =)

värsta dagen på länge

Idag har varit den värsta dagen på länge på jobbet, missade göra massor av saker för att det var så mycket att göra. Mycket plock med massa olika patienter hela tiden.. gick i ett hela tiden!! Visst det är skönt att ha att göra men det ska ju vara balans att det är så mycket att man ändå hinner med. Blodprovstagning, nefrostomiomläggning, morgontvätt, EKG osv.. ja det var mycket att hinna med idag.

Jag blir alltid så nervös när jag ska ha hand om patienter med hepatit, och det är väl inte mer än mänskligt. När man ska ta blodprov av något slag på en sån patient så tänker man efter en extra gång och koncentrerar sig till 200%. Är verkligen läskigt men det måste ju göras det oxå =) Och är man noggrann och använder handskar så skyddar man sig så gott man kan!! Mer än så kan man inte göra..

Inte nog med att det var en för jävlig dag på jobbet, när jag var på väg hem så fick jag mensvärk a la helvete. Hatar den jävla skiten.. man får ont i magen, illamående, CHOKLADSUGEN på samma gång.. ni killar har det verkligen lätt =)

Hade gjort vad som helst för choklad nu.. men ska klara det.. fan med =P


Tävling



Tävla hos Hem och Lycka i samarbete med Tefrossa
om två sorters te och en tekula i form av en sol.
Klicka här för att komma direkt till tävlingen
som pågår till den 10 mars kl 15.00.

Jag är med i tävlingen för att jag ÄLSKAR te =)
Det vet ni som känner mig.. hehe

Tidsresa?

Alltså i fredags när vi stod och väntade på bussen till Söder så blev jag väldigt förvånad när jag tittade ner på en tidning som låg på en bänk för att se om det stod något intressant.. detta var vad jag fick se:



Måndagen den 21 juli 1969??? Började fundera på om vi åkt tbx i tiden 40 år.. hur fan har den kommit dit är fortfarande en stor fråga för mig. Men något vet jag säkert, vi har inte åkt tbx i tiden.. =) Eller? hehe

Vad är er teori?

Hemmagjord pizza

Igår blev det hemmagjord pizza här, blev supergott =) Vi hade tomater, ost, kassler, rödlök, räkor, champinjoner, vitlök och musslor. Vi gjorde den på sconesdeg för att det inte skulle ta så lång tid och för att slippa jäsningen och det blev faktiskt riktigt gott =) Markus sa först att det smakade frukost men han åt med god aptit även fast det inte var morgon =P hehe

Men, som Tony skulle sagt, jag tycker INTE om musslor.. har skum konsistens och smakar krabba. Krabba tillhör de saker jag inte tycker om och så även musslor nu. Och efter att svärmor sa att dem ser ut som små döda fågelungar så kunde jag inte sluta tänka på det när dem låg på pizzan och tittade på mig =P haha
Ne jag plockade snabbt bort dem =)

Tycker ni om musslor?


Helgen

I fredags bestämde vi oss trots min hosta och snuva att åka till Söder på parmiddag med hans söta Cecilia, hon är verkligen lättsam.. är rolig att prata med och trevlig =) Till middagen blev det chili con carne med vitlöksbröd blev det =) Supergott verkligen!! Var med zucchini i, ska jag oxå ha i nästa gång =) blev verkligen mättande.
Sen blev det lite Let´s Dance tittande och tyvärr åkte min Carl Jan ut.. men men det var väl väntat, han är ju inte så bra =P Men har alltid tyckt om honom så var ju tvungen att heja på honom =)

Igår följde jag med Markus till skolan för att se till att han gjorde något och för att jag var nyfiken på vad det var för maskin han sitter vid och jobbar. Jag hade med mig datorn så jag satt vid den. Men innan dess så sprang jag runt och tog massa kort på allt och inget.. verkligen spännande =) Har funderat på om jag ska ta en grundkurs i geologi men då måste jag läsa två kurser på komvux först och det vet jag inte om jag känner för.. får väl se =) Är verkligen stolt över Markus och allt han gör, att förstå sig på den där maskinen och att kunna alla bergarter osv.. =)



Vi såg även SAW V och The Bucket List igår, dem var bra bägge två.. det var första SAW filmen som jag såg mestadels av filmen och inte hade Råger framför ansiktet (för er som inte vet vem Råger är, så är det en gosedjurssköldpadda med blommor på skalet =)).. en var väldigt bra.. dem säger att det är den sista SAW filmen, vi får väl se =) väldigt oväntat slut!!
The Bucket List var bra budskap och trots en drama så innehåll den en del roliga inslag som förgyllde filmen. Tyckte emellanåt att den var lite lam, men den är absolut sevärd pga budskapet =) Att man ska till vara på tiden och inte skjuta saker till framtiden =) Tänk på det ni!!

Kram till er som betyder något <3

RSS 2.0